Свобода на словото?

Едва ли има активно или не чак толкова активно пишещ български блогър, който да не е разбрал какво се е случило с Мишел Бозгунов – един от хората, които най-изчерпателно отразяваха темата за протестите за парк Странджа. (“Странджа”: Да мълча или не?). Аз лично останах като втрещена от факта, че човек, който заявява активната си гражданска позиция за подобна справедлива кауза, може да бъде обвинен в подстрекаване към незаконни действия. Това е толкова … не цинично, не нагло, не тоталитарно, просто не знам как да го нарека….

Преди малко бях много приятно изненадана да видя, че вече над 60 души са изразили позицията си по въпроса (Кой се страхува от истината?, Полицейщина) , а новината е била отразена от в-к Дневник  (Полицията привиква блогъри заради протестите за Странджа ) и от bTV. bTV също е съобщила, че днес МВР ще направи изявление по случая. Очаквам го с нетърпение….

Междувременно съм готова да подкрепя всяка инициатива в защита на свободата на словото.

Advertisements

4 Коментари to “Свобода на словото?”

 1. Arcane Lore Says:

  Полицията разследва блогери?

  Нима е възможно при толкова много други проблеми, при показни разстрели в центъра на столицата, откраднати милиони от управата на парното,

 2. Борислав Борисов Says:

  Похвално е, че сте готови да подкрепите свободата на словото! Не вярвам обаче, че у нас вече е възможно да се извърши някакъв значим обществен жест в тази посока, извън Интернет. Защо ли? Ами през 2001 година, когато трябваше да подкрепим журналистите от БНР, уволнени от Бориславов (протеже на властта, унищожил „Хоризонт“), на мининга дойдоха 20-на колеги (журналист съм) и още 10-на случайни зяпачи. Радостното е, че поне в мрежата гражданското съзнание пролича ярко.
  Поздравявам ви за позицията!

 3. Полицейщина-- Valery’s Mlog Says:

  […] Свобода на словото? – Катерина Георгиева; […]

 4. Полицията разследва блогери? | Arcane Lore Says:

  […] и ГДБОП ss7 – Поредната полицейщина waterfairy – Свобода на словото? vpetkov – Dead Silence petyr – Затвор за български блогъри? […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: